Önleyici ve gelişimsel rehberlik modelini temel alan Psikolojik Danışma ve Rehberlik bölümümüz çalışmalarını “gönüllülük”, “gizlilik” ve “güven” ilkesi esaslarıyla yürütmektedir. Her sınıf seviyesinde bir Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmen görev yapmaktadır. Başlıca hedeflerimiz öğrencilerimizin;

• Kendilerini tanımalarına,
  • Genel yaşam esnekliğine sahip olmalarına,
  • Problem çözme becerilerini geliştirmelerine,
  • Etkili iletişim becerilerine sahip olmalarına,
  • Sorumluluk almalarına, haklarını bilmelerine,
  • Zor durumlarla baş etmelerine,
  • Kendilerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmaktır.

Rehberlik derslerinin yanı sıra disiplinler arası çalışmalar ile öğrencilerimizin duygusal, sosyal ve akademik gelişimlerini destekleyen bölümümüzün öğrencilerimize yönelik gerçekleştirdiği çalışmalardan bazıları şunlardır:

• Büyürken Ben: Bedenim ve Sınırlarım Programı
  • Çocuk Koruma ve Çocuk Hakları ile İlgili Çalışmalar
  • Güvenli Teknoloji Kullanımı ve Bağımlılığı Önleyici Çalışmalar
  • Pozitif Okul İklimi Çalışmaları
  • Akademik Esenliğe Yönelik Çalışmalar

Velilerimize yönelik çalışmalar, anne-baba tutumları, ergenlik dönemi, çocukların duygusal-sosyal-akademik-bilişsel gelişimlerinde ailenin rolü, aile içi iletişim, ebeveyn-çocuk ilişkisi gibi konu başlıklarını içermekte ve aşağıdaki şekillerde gerçekleştirilmektedir:

• Veli Görüşmeleri
  • Veli Paylaşım Sohbetleri