“Okula her şey yapabilirsiniz, ama okulun kitaplığı yok ise, hiçbir şey yapmamış olursunuz.”

J. Ferry

Eğitimin ayrılmaz bir parçası olan Kütüphane Derslerimizde öncelikle kütüphane kullanımı konusunda öğrencilerimize eğitim verilmektedir. Derslerimiz, Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki dilde yürütülmektedir. İngilizce derslerimiz yabancı asıllı kütüphane öğretmeni eşliğinde müfredatla paralel olacak şekilde seçilen kitapların okunması, kitabı destekleyen projelerin yapılması ve kitap ödünç alma ile gerçekleşmektedir. Türkçe Kütüphane derslerimizde, sınıf öğretmenlerimiz tarafından seçilen kültür kitaplarının okunması ve değerlendirilmesi yapılmakta, zaman zaman serbest okuma yapılarak kendi ilgi alanına yönelik kitap seçme, okuma, ödünç alma, aldığı kitap konusunda sorumluluk göstererek zamanında geri iade etme kazanımları verilmeye çalışılmaktadır. Proje çalışmaları için, kütüphanedeki bilgisayarlar öğrencilerimizin kullanımına açıktır.

Birinci sınıf öğrencilerimizle birinci dönem özel bir program uygulanmakta, Türk kütüphane öğretmeni eşliğinde masallar okunup, projeler yapılmakta, öğrencilerimizin kütüphaneyi ve kitapları sevmeleri amaçlanmaktadır. Kitap kahramanlarının oyuncaklarından oluşan kütüphanemizdeki özel bölümden ödünç oyuncak alabilme olanağı verilmektedir.

Okunan kültür kitaplarının yazarları ile tanıştırmak ve kitabı bir de yazarı ile birlikte değerlendirmelerini sağlamak adına, zaman zaman okulumuzda söyleşi programları düzenlenmektedir. Bugüne kadar okulumuz, Türk Çocuk Edebiyatı’nda önemli yer etmiş onlarca yazarı ağırlamıştır.

Kütüphane Haftası ve Dünya Çocuk Kitapları Haftası’nda okulumuzda çeşitli etkinlikler yapılmakta, öğrencilerimize mümkün olduğunca kütüphane ve kitap sevgisi aşılamaya çalışılmakta, geleceğin iyi okuyucularını ve kütüphane kullanıcılarını ülkemize kazandırma çabası içinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.