Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik

Özel SEV Anaokulu Psikolojik Danışma ve Rehberlik bölümü bütünsel gelişim bakış açısıyla öğrencilerimizin gelişimsel özellikleri ve ihtiyaçları temel alınarak sosyal, duygusal ve bilişsel gelişimlerini takip eder. Öğrencilerimizin gelişim süreçlerindeki tüm paydaşların katkısı gözetilerek okul aile iş birliğine oldukça önem verilir.

Okul psikolojik danışmanlarımız okula kayıt sürecinin ardından tüm öğrencilerimiz ve aileleri ile tanışma görüşmesi gerçekleştirirler. Uyum oryantasyon süreci, sosyo-duygusal çalışmalar, sınıf gözlemleri, Çocuk Koruma Programı, 2.Adım Sosyal Duygusal Öğrenme Programı, Duygusal Esenlik Programının kullanıldığı haftalık rehberlik dersleri ile öğrencilerimizin gelişimini takip ederken, öğretmenlerimizle de haftalık sınıf değerlendirme görüşmeleri, öğretmen eğitimleri ve atölye çalışmaları, Çocuk Koruma eğitimleri gerçekleştirir. Velilerimizle ise aylık rehberlik postaları, her dönem gerçekleşen Anne-Baba Okulu Seminer Dizisi, bireysel veli görüşmeleri ve alanında uzman kişilerin katılımıyla Veli Seminerleri ile ebeveynlik süreci konusunda destek çalışmaları gerçekleştirir.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümümüzün amacı okulumuzun saygılı, azimli ve meraklı çocuk misyonu çerçevesinde, duygularını, düşüncelerini, ihtiyaçlarını fark eden ve ifade edebilen, sosyal, duyarlı, empati becerisi yüksek, kendisini ve diğerlerini gözetebilen, farkındalığı yüksek bireyler yetiştirmektir.