Özel SEV Okulları, anaokulundan sekizinci sınıfın sonuna kadar eğitim-öğretim veren bir ilk ve orta öğretim kurumudur. Okula öğrenci kabulü yuva ve ana sınıf seviyesinde yapılır. Ana sınıfını bitiren öğrenciler, istekli oldukları takdirde birinci sınıfa devam etme hakkına sahiptirler.

Kayıt kabul tarihleri ve belirlenen kontenjan web sitesinde ilan edilir. İlan edilen kayıt tarihleri içinde öğrenci başvuruları alınır. Başvuru sırasında okul rehberlik birimimiz öğrenci adayları ile bireysel görüşme yaparlar. Başvuru yapan öğrenci sayısı belirlenen kontenjanı aşarsa, noter huzurunda yapılan kura çekilişi ile asil ve yedek listeler belirlenir.