Değerli Öğrenciler ve Veliler,

Üsküdar SEV İlkokulu; Üsküdar Amerikan Lisesi, İzmir Amerikan Koleji, Tarsus Amerikan Koleji ve Talas Amerikan Ortaokulu mezunları tarafından kurulan Sağlık Eğitim Vakfı’nın kıymetli okullarından biridir.

Köklü tarihsel geçmişinin Atatürk ilke ve inkılapları ile harmanlandığı, modern ve çağdaş bir eğitim anlayışıyla yetişen öğrencilerimiz, birer dünya vatandaşı olarak eğitim yolculuklarına devam ederler. Bu yolculuk sırasında hedefimiz öğrencilerimizin kültürel değerlerine sahip çıkarken aynı zamanda uluslararası bakış açısı ile diğer kültürleri tanıyan ve saygı duyan bireyler olmaları için onların ihtiyaç duydukları eğitim ortamını onlara sunmaktır. İnanıyoruz ki düşünen, sorgulayan, azimle ve kararlılıkla kendi öğrenme sorumluluğunu alabilen öğrencilerimiz, eğitim yaşantılarının ilk yıllarında kendilerini ne kadar iyi tanırlarsa hem kendilerini hem de çevrelerini etkileme ve geliştirme gücüne o denli sahip olacaklardır.

Değişen dünya koşullarında iklim değişikliği, teknolojik gelişmeler, tüm insanlığı etkileyen küresel krizler gibi konuların kendi yaş düzeylerine uygun içeriklerle farkında olan ve bu konularda söz hakları olduğunu bilerek yetişen öğrencilerimiz, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da hem yaşadıkları topluma hem de dünyaya değer katmaya devam edeceklerdir.

SEV Ailemizin birer üyesi olarak akademik mükemmeliyet hedefimiz doğrultusunda; kendini tanıyan, dünyayı tanıyan, sosyal duyarlılığı yüksek ve çağın ötesindeki düşüncelerini eyleme geçirerek yaşadığı toplumda fark yaratan öğrenciler yetiştirmeye devam edeceğiz.

Sevgi ve saygılarımla,

Ayşegül İskender