"İnsan zihni merak tohumlarının bilgiye, cesaret tohumlarının yaratıcılığa dönüştüğü bir topraktır."

Özel SEV Okulları'nda öğrenciler çeşitli kültür ve dillerin bir arada bulunduğu bir ortamda, zengin akademik ve ders dışı programlarla Atatürk ilke ve inkılâplarından ödün vermeden toplumsal, uluslar ve kültürler arası bilince sahip çift dilli bireyler olarak yetişirler.

Eğitim ve öğretim faaliyetleri öğrencilerin zihinsel, fiziksel, duygusal becerilerini ve özgüvenlerini geliştirmelerini, çok yönlü bir kişilik kazanmalarını, kişisel sınırlarını genişletme konusunda cesur davranmalarını, kendileriyle ve ürettikleri çalışmalar ile gurur duymalarını sağlayacak ve onları bu konuda yüreklendirecek şekilde tasarlanır.

Öğrenim süreci, öğrenci merkezlidir. Öğrenmeyi öğrenmeye yönelik planlanır ve olumlu bir öğrenme ortamı yaratılır. Derslerde bilginin kalıcı olmasına, kullanılmasına destek ve olanak veren öğretim metotları, teknik ve yöntemleri kullanılır.