Özel SEV Okulları Sağlık Birimi; bir hekim ve her iki kampusta tam gün çalışan birer hemşireden oluşur. Sağlık biriminin genel yaklaşımı hastalıkla mücadele etmekten önce sağlığı korumak gerektiği yönündedir. Bu doğrultuda koruyucu hekimlik çalışmalarına ağırlık verilir. Okuldaki fiziki şartların sağlığa uygunluğu, kampuslarımızın ve okul servislerinin hijyen koşulları, içme ve kullanma sularının Hıfzısıhha Laboratuvarları'nda periyodik analizleri, yemek ve kantin hizmetlerinde okulumuza destek veren Sofra Grubu çalışanlarının bulaşıcı hastalıklar yönünden periyodik tetkiklerinin yapılması ve incelenmesi gibi sağlık önlemleri üzerinde titizlikle durulur.

Koruyucu hekimlik çalışmaları, okul ve toplum sağlığı alanındaki gelişmeler yönünde düzenli eğitim, denetim ve kontrollerle desteklenir. Oluşabilecek salgın hastalıklardan korunma yönetimi okul idaresinin desteği ve işbirliği ile yürütülür ve velilerimiz ile paylaşılır. Okul hekimi, kriz komitesi ilkyardım ekibinin ve menü komitesinin çalışmalarına da katılır. Kriz komitesinde okul çalışanlarına ve okul servislerinde görev alan personele temel ilkyardım konusunda eğitimler verir. Menü komitesi, her ay öğrenci, öğretmen, idare, Okul Aile Birliği ve yemek firması temsilcilerinin de katıldığı toplantılarda yemek ve okul kantinleri ile ilgili sorun ve önerileri paylaşarak, sağlıklı ve dengeli beslenme ilkeleri doğrultusunda çalışmalar yapar.

Öğrencilerimizin sağlıkla ilgili bilgileri öğrenci bilgi sistemine işlenir ve her yıl velileri tarafından bizlere iletilen sağlık durumu ile ilgili  yeni veriler elektronik ortama yüklenir. Öğrencilerimizin okul saatleri içindeki rahatsızlıkları bu bilgiler doğrultusunda anında değerlendirilerek gerekli müdahaleler yapılır. Sporcu öğrencilerimizin lisans raporları okul hekimi tarafından muayene sonucuna göre değerlendirilir.

Yine koruyucu hekimlik kapsamında öğrencilerimize okul hekimi tarafından, kişisel hijyen, sağlıklı ve dengeli beslenme, fiziksel aktivitenin önemi ve sağlıklı yaşam konularında bilinçlendirme eğitimi verilir. Obezite ile mücadele için öğrencilerin gelişimleri yakından izlenir. Sağlık Bakanlığı`nın önerileri dogrultusunda okul çağı cocukluk aşıları veli onayı ile yapılır.

Tüm öğrencilerimiz okul saatleri içinde olabilecek her türlü kazaya karşı sağlık sigortası ile sigortalıdır.

İlkokul Beslenme Dostu Okul Sertifikamızı görmek için buraya, ortaokul Beslenme Dostu Okul Sertifikamızı görmek için buraya tıklayınız.

İlkokul Beyaz Bayrak Sertifikamızı görmek için buraya, ortaokul Beyaz Bayrak Sertifikamızı görmek için buraya tıklayınız.

İlkokul Yeşil Bayrak Sertifikamızı görmek için buraya, ortaokul Yeşil Bayrak Sertifikamızı görmek için buraya tıklayınız.