“Yüzünüzü görmek için aynaya bakarsınız, ruhunuzu görmek için sanat yapıtlarına.”

G. Bernard Shaw (İrlandalı yazar)

Öğrencilerimizin sanat yoluyla duygu ve düşüncelerini ifade etmeleri, yaratıcı hayal güçlerini kullandıkları 2 ve 3 boyutlu çalışmalar ile beceri kazanmaları hedeflenmektedir. Çok çeşitli malzeme ve teknikler ile uygulamalar yaptırılmakta, grup çalışmalarıyla iş birliği yapma alışkanlığı kazanmaları sağlanmaktadır. Sanat akımları ve sanatçılar konusunda bilgi sahibi olmaları için sınıf içi etkinliklerin yanında her sınıf seviyesinin müze ve sergi gezilerine katılması, programımızın önemli bir parçasıdır. Öğrencilerimizin sosyal sorumluluk, çevre bilinci ve geri dönüşüm konularında düzenlediğimiz sanat projelerinde etkin görev almaları sağlamakta, her öğrencinin en az bir sanat çalışması yıl sonu resim sergisinde sergilenerek velilerimizle ve tüm sanatseverlerle paylaşılmaktadır.  Sanat yoluyla edindikleri bu hayati becerileri yaşam boyu kullanmaları amaçlanmaktadır.