“Bir dili daha öğrenmek, dünyaya açılan bir pencere daha demektir.”

Çin Atasözü

Avrupa Eğitim Komisyonu’nun 1995 yılında yayınladığı bir bildiride Avrupa Birliği vatandaşlarının ana dillerinin dışında en az iki Avrupa dilini yeterli düzeyde bilmelerinin ilke olarak kabul edildiği duyurulur. Amaç, farklı dil ve kültürlerden oluşan Avrupa'da bilimsel, kültürel, politik ve ekonomik birliği sağlayabilmektedir.

Özel SEV Ortaokulu olarak 5. sınıftan itibaren öğrencilerimize seçmeli olarak Almanca, Fransızca  ve İspanyolca dil seçenekleri  sunmaktayız. Öğrencilerimizin seçtikleri dilde istikrarlı gelişim göstermeleri adına ortaokul süresince seçtikleri dilde eğitime devam ederler. Programımız, Avrupa Birliği Ortak Dil Kriterleri doğrultusunda hazırlanan müfredata ek olarak öğrencilerimizin, öğrendikleri dilin kültürünü de keşfetmelerine olanak sağlayan farklılaştırılmış etkinlikler içerir.  Amacımız, öğrencilerimizin ikinci bir yabancı dil ile tanışmalarının yanı sıra, dil çeşitliği ile modern dünyanın zenginliklerinden faydalanan, üreten, yaratıcı, empati kurabilen, dünya vatandaşı olma bilincini kazanmış dünya vatandaşı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmaktır.

Öğrencilerimizin;

• A1 seviyesine dört dil becerisinde ulaşmaları

Öğrenciler, ortaokulun sonunda Okuma, Yazma, Dinleme ve Konuşma becerilerinin tümünde A1 seviyesine ulaşır ve uluslararası sınavlara hazırlanır.

• Hedef dilde doğru telaffuza sahip olmaları

Öğrenciler, yabancı dil serüvenlerine başladıkları andan itibaren doğru telaffuzla dile maruz kalırlar. Çeşitli dijital ve grup etkinlikleri ile öğrencilerin fonetik farkındalıklarının geliştirilmesi amaçlanır.

• Öğrendikleri dilin kültürünü tanımaları

Öğrenciler, öğrendikleri dilin konuşulduğu ülkeleri ve o ülkelerin kültürel özelliklerini çeşitli özel günlerle keşfederler.

• Uluslararası platformlarda öğrendikleri dilleri kullanmaları ve o dili konuşan diğer insanlarla iletişim kurmaları

Öğrenciler, uluslararası projeler ve etkinliklerle hedef dili kullanma imkanı yakalar ve iletişim becerilerini geliştirir.

FAW (Friends Around the World)

Öğrencilerin hedef dili geliştirmeleri ve etkin olarak kullanmaları için uluslararası projeler planlanır ve bu projelerde aktif olarak rol almaları sağlanır. Akademik takım çalışmalarında detaylı olarak proje üstünde planlama,raporlama ve sunum becerilerini hedef dilde geliştirir.

EDL (EUROPEAN DAY OF LANGUAGES)

Avrupa Dil Günü her yıl Eylül ayında ve tüm Avrupa ile ortak etkinlikler planlanır.  Öğrencilerimiz bu anlamlı günde sadece hedef dili değil farklı dilleri ve kültürlerin zenginliğini coşkuyla kutlarlar. Bu kutlama çerçevesinde dil ile ilgili bir söyleşiye katılma şansı bulan öğrencilerimiz, UNESCO ana dil gününde de dlisel farkındalıklarını geliştirirler.

FRANCOPHONIE

Her sene mart ayında kutlanan Francophonie kutlamaları çerçevesinde, öğrencilerimiz, Fransızca dilini ve  Fransızca konuşulan ülkelerin kültürlerini keşfederler. Fransız mutfağını da deneyimleyerek, görsel sanatlar bölümümüzle yaptığımız  disiplinlerarası çalışmalarla kendilerini Paris sokaklarında hissederler.

EL FESTIVAL DEL ESPAÑOL

Nisan ayında kutlanan İspanyolca festivalinde, öğrencilerimiz,  İspanyolca konuşulan İspanya ve Latin Amerika ülkelerinin kültürlerini keşfederek, bu ülkelerin yazarlarını ve ressamlarını tanır.

Öğrenciler  eğlenceli latin müziklerinin ritmi ile birlikte, çeşitli kültürel etkinliklere katılırlar ve latin Amerika lezzetlerini tadarlar.

WEIHNACHTSMARKT

Noel pazarları ile ünlü Almanya sokaklarını bu festival ile deneyimleyen öğrencilerimiz, Almancanın konuşulduğu ülkeleri ve kültürel zenginliğini keşfederler. Masal yolu haritasıyla interaktif dersler işleyen öğrenciler, Almanyanın lezzetli yemekleriyle kültürel bir ziyafet çekerler.