“Evren her an gözlemlerimize açıktır; ama onun dilini ve bu dilin yazıldığı harfleri öğrenmeden ve kavramadan anlaşılamaz. Evren matematik diliyle yazılmıştır; harfleri üçgenler, daireler ve diğer geometrik biçimlerdir.”

Mustafa Kemal Atatürk

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal’in de vurguladığı gibi matematik, dünyayı anlamamızda ve yaşadığımız çevreyi geliştirmede başvurduğumuz bir araçtır. 5-8 matematik derslerinde MEB müfredatı takip edilir ve öğrencilerimizin aşağıdaki becerileri edinmeleri hedeflenir.

• Temel matematiksel işlem becerilerini kazandırmak
  • Matematik terminolojisini doğru ve etkin kullanımını sağlamak
  • Matematik okuryazarlığı becerilerini geliştirmek
  • Matematiğe karşı olumlu tutum kazandırmak
  • Akıl yürütme, yaratıcılık, soyut veya uzamsal düşünme, eleştirel düşünme, problem çözme becerilerinin gelişmesini sağlamak
  • Günlük hayat  ve diğer disiplinler ile matematiği ilişkilendirmelerini sağlamak
  • Matematik kaynaklarına ulaşabilmelerini ve doğru şekilde kullanmalarını sağlamak
  • Öğrencilerimizi bilgi ve beceri düzeylerine uygun farklı çalışmalar ile desteklemek
  • Ulusal ve uluslararası matematik sınavlarına yönelik çalışmak isteyen öğrencilere destek olmak

Derslerimiz, kendi ders notlarımız ile  öğrenci merkezli olarak tasarlanır. 8.sınıflarımız ile matematik dersleri MAT 1 ve MAT 2 olarak ikiye ayrılır ve  LGS kapsamında detaylı  çalışmalar yapılır. Matematik Bölümü, matematiğe ilgi duyan ve geliştirmeyi amaç edinmiş öğrencileri Math Challenge Akademik Takımları ile, Sudoku gibi Matematik oyunlarını seven öğrenciler Math Games Kulübü ile destekler. Math Without Borders, Ecis, Caribou Math Contest, Kanguru Matematik Yarışması   gibi yıl içerisinde düzenlenen ulusal ve uluslararası yarışma, etkinlik ve sergileri takip ederek öğrencilerimizin katılımını sağlanır.

Her yıl geleneksel olarak, ünlü matematikçi Cahit Arf haftası ve  Pi Math Week, tüm seviyelerin katılımı ile  çeşitli yarışma ve aktiviteler ile kutlanır.