“Yeni bir dil öğrenen yeni bir ruh edinir.”

Çek Atasözü

Yüzyıllar boyunca kültürel ve ticari ilişki içindeki toplumlar dillerini ve düşüncelerini takas etmiş, bu iletişim sonucunda değerli ve büyük bir bilgi hazinesi ortaya çıkmıştır. İngilizce bu hazineden yararlanmayı sağlayan  en önemli kaynaklardan biridir. Bu nedenle, SEV Ortaokulu' nda İngilizce  ortak dil anlayışıyla ele alınır.

Başlıca hedeflerimiz;

• Milli Eğitim Bakanlığı’nın yöntem ve politikaları doğrultusunda akademik ve sosyal amaçlı kullanımlara yönelik İngilizce’yi doğru ve akıcı şekilde kullanmalarına olanak sağlamak,
  • Öğrencilerimizin eğitim ve yaşamlarının devamında İngilizce' yi ana dilleri kadar iyi kullanmalarını  sağlamak,
  • CEFR standartları çerçevesinde dil öğreniminde olması gereken 4 beceriyi (okuma, yazma, konuşma, dinleme) kazandırmak ve B2 seviyesinde mezun etmek,
  • Edebi metinler, özgün kitaplar ve İngilizce’ nin yoğun olarak kullanıldığı ortamlar  aracılığı  ile  öğrencilerimize gerek pratiğini geliştirme gerekse çeşitli  metodlarla  İngilizce öğrenimini sağlamak
  • Öğrencilerimizin temel  Google Suit araçları  ile bilgi teknolojilerini kullanmada yetkin olmalarını sağlamaktır.

Derslerimiz proje tabanlı, farklılaştırılmış, öğrenci merkezli, oyunlaştırma destekli, güncel konulara odaklanan, kültürlerarası, interdisipliner ve sayısal veri tabanına dayanan bir yöntemle  işlenmektedir. 5, 6. ve 7. sınıflarımız iki haftada bir yabancı kütüphane öğretmenimiz eşliğinde okuma becerilerine odaklanarak kütüphanede ders yapmaktadır. Bölümümüzün başlıca etkinlikleri arasında Cadılar Bayramı, Kış Festivali, JMUN, Debate, Chess, genel kültür yarışmalarımız bulunmaktadır. Drama Club, Global Adventurers, Photography ve Dubbing Club başlıca kulüplerimizdendir.