JMUN 11 – 14 yaş arası orta okul öğrencilerinin,  Birleşmiş Milletler’e üye ülkeleri ilgilendiren konular hakkında  tartıştıkları, çözüm ürettikleri ve Birleşmiş Milletler'in işleyişini öğrendikleri bir çalışmadır.

Konferansa katılımında bulunan okulların öğrencileri, her biri bir BM üyesi ülkeyi temsil etmektedir. Okullar için belirlenen ülkelerin görüşleri çerçevesinde BM komitelerindeki çalışmaların ve BM Genel Kurulu’nun simülasyonu gerçekleştirilir. Birleşmiş Milletler’in resmi tarzına sadık kalınarak yürütülen çalışma sayesinde katılımcılar, parlamento usulüne göre müzakere ve münazara yöntemini öğrenirler. Konferansta, kararların hazırlanması, tüm lobi faaliyetleri ve tartışmalar sadece İngilizce yapılmaktadır.

Okulumuzda 6-8. sınıflarımızdan oluşan JMUN Takımı, her yıl yurt içinde ve yurt dışında yapılan konferanslara katılmakta ve JMUN konferanslarına ev sahipliği yapmaktadır.

Özel SEV Ortaokulu dünyada sadece  5 ortaokula verilen THIMUN (The Hague International MUN) akreditasyonunu da almıştır.