BİLİM KAHRAMANLARI FLL ROBOT TURNUVASI

Bilim Kahramanları Buluşuyor, 9-16 yaş arası öğrencilerin kendilerini “topluma duyarlı bilim insanı ve mühendis olarak görmelerini” sağlayan dünyada 80 ülkeden 25.000’in üzerinde takımın katıldığı FIRST LEGO League (FLL) isimli bilimsel içerikli uluslararası turnuvanın Türkiye ayağıdır.

Turnuvaya katılacak olan takımlar turnuva masasının üzerinde yer alan görevleri en kısa sürede yapan bir robot programlar ve tasarlarlar ve her sezon tüm dünyayı ilgilendiren bir sorun ile ilgili araştırma projesi yürütürler. Tüm bu yolculuk sırasında takım çalışması, deneyim paylaşımı, arkadaşça rekabet kuralları, süreç odaklı olma gibi değerler kazanılır. Turnuvalara katılan öğrenciler; hem bilim, sanat, teknoloji konularında, hem de ifade, dinleme, sunum, paylaşım, takım çalışması konularında eğlenceli, süreç odaklı bir deneyim yaşarlar. Bu deneyimler onların kendilerini geleceğin bilim insanı, mühendisi, etkin girişimcisi ve duyarlı dünya vatandaşı olarak hayal etmelerini teşvik eder.

Biz de Özel SEV Ortaokulu Fen Bilimleri Bölümü olarak her yıl bu etkinliğe katılmaktayız. Bu etkinliğe katılmak isteyen öğrencilerimizden oluşan Robot Takımımız SEVix, kulüp saatlerinde Fen Bilimleri Dersi ve Robot Kulübü öğretmenimiz Ayça Ulucan ve Takım Çalıştırıcımız Hünkar Küçükgüzel eşliğinde çalışarak turnuvaya hazırlanmakta ve turnuvada okulumuzu temsil etmektedirler.

FLL (FIRST Lego League) FIRST (Foundation For Inspiration and Recognition of Science and Technology) ve LEGO firmasının ortaklığından doğan bu aktivite için www.firstlegoleague.org, Türkiye organizasyonu için http://www.bilimkahramanlari.org/ adresinden detaylı bilgi edinebilirsiniz.