Sorumluluk Sistemi
Sorumluluk bilincini geliştirmek ve özdenetim becerisi kazandırmak için uygulanan “Sorumluluk Sistemi” çerçevesinde çocuklar her gün 5 alanda sorumluluklar alır: Sınıf, iletişim, malzeme, oyuncak ve sıra sorumluluğu.
Sorumluluklar her gün değişir ve sırayla her çocuk her sorumluluğu üstlenir. Bunun için bir 'sorumluluk panosu' oluşturulur. Panoda çocukların seçtiği semboller ve isimleri yer alır. Sorumluluk kartları her gün kaydırılarak süreç devam eder. Bu sayede çocuklar belli bir süre sonra sorumluluklarını özümseyerek, dış denetim olmadan üstlerine düşen sorumluluğu taşıma davranışı geliştirirler.
Paylaşım Saati
Pazartesi günleri, oyuncak günüdür. Evden istedikleri bir oyuncağı getirip, onun hakkında konuşup arkadaşları ile birlikte oynarlar.
Projelerimiz
Oku misyon ve hedeflerimizi gerçekleştirmek doğrultusunda ana sınıflarımızda 5 ana proje yürütülmektedir.
Mutlu Okul-Mutlu Çocuk: Çocuklar ancak kendilerini iyi hissettikleri, olumlu sosyal davranışlar konusunda farkındalık kazandırıldıkları zaman iyi davranabilirler; ve bir sorun olduğunu fark edip nasıl çözüleceği konusunda destekte bulunulurlarsa bu problemle başa çıkmanın yollarını öğrenebilirler. Okulumuzda bu anlayışa dayalı olarak “Mutlu Okul Mutlu Çocuk” projesi uygulanmaktadır. Önleyici yaklaşımların ve karakter eğitiminin öncelikli olarak yer aldığı uygulamada hedef çocuklara sosyal beceriler konusunda eğitim vermektir.
Değerler Eğitimi: 3 S (Saygı, Sabır, Sorumluluk)
Sosyal Sorumluluk: Başkasının hayatına dokunarak fark yaratma,
Entelektüel Okur-Yazarlık: Ayın Bestecisi, Ayın Ressamı ve Yaşadığım Şehri Tanıyorum konuları ile öğrencilere entelektüel farkındalık kazandırmak,
Eko-Okul: Çevreye duyarlı ve sorumlu bireyler yetiştirmek.